skip to Main Content

Studierejse 19-20 med 15 studerende fra Jydsk Konservatorie

Vi var 15 studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, som tog på studietur i en måned i Ghana henover juleferien og midt ind i januar. Elisabeth Lange var vores danske kontakt til Ghana og gennem hende, bookede vi undervisning i Ghanesisk dans, sang og trommespil (5 dage om ugen i 3 uger), samt kost og logi.

Elisabeth har fra starten af været en fantastisk indgangsvinkel for vores rejse til Ghana. Hun har været meget hjælpsom i forhold til planlægning, samt gode råd før og under vores rejse.

Vi boede alle 15 mennesker hos Perpetual og hendes familie i deres store dejlige hus, som ligger lige ned til Atlanterhavet med en skøn udsigt fra deres have og terrasse. Huset har masser af værelser og er et perfekt sted til afslapning og til at hygge sig med hinanden og familien i huset.

Perpetual og hendes familie er enormt søde og gæstfrie mennesker, som vi endte med at holde meget af. Det var skønt at få indsigt I deres hverdag og gøremål. Perpetual sørgede for at vi hver dag fik 3 gode måltider og hvis vi var i tvivl om det mindste, kunne vi altid søge hjælp hos hende eller nogle af hendes familiemedlemmer.

Huset i Nungua ligger ikke langt fra centrum af Accra og man kan nemt komme derind med de lokale busser. Nungua er et skønt afbræk fra Acrras travle og fyldte gader. Så det kan virkelig anbefales at bo hos Perpetual, hvor der er frisk luft, ro og masser af plads til børn og voksne.

Undervisningen af danse/trommegruppen Folkloric Selamta var af meget høj kvalitet. Vores undervisere var meget engageret, stjerne-dygtige til deres fag og gode til at lære fra sig. Vi havde det enormt sjovt sammen med dem og vi synes af 3 ugers undervisning var meget passende.

Underviserne tog med ud i landsbyen Abrani, hvor vi oplevede landsbylivet og fik undervisning i nye smukke omgivelser. Vi havde en fantastisk og fuldstændig uforglemmelig rejse til Ghana med undervisning af Selamta! Vi giver derfor vores varmeste anbefalinger til dansegruppen, Perpetual og hendes familie – og ikke mindst til Elisabeth Lange for at arrangere det hele. /Signe Eggert, 2020 (På vegne af studerende fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus

Elisabeth Lange

Jeg er uddannet pædagog og musiklærer.
Dansen og trommespillet har jeg lært i Ghana, først 1 års ophold i 1984 mest på National Center of Culture i Accra.
Men jeg kommer årligt i Ghana, og lærer nyt og følger med i diverse projekter.
Vores hus i Nungua, nu med en Daycare, vores sponsorprogram for skolebørn og meget mere.
Livet i Ghana og med mine venner der, har givet og giver stadig så meget til mit liv. At kende en anden kultur, menneskers måde at tænke og være sætter ens eget liv i perspektiv.
Jeg undervise fra babyer til de ældste, men jeg har mest, babyer, mindre børn, polterabends og voksne. Alle kan have glæde af den afrikanske dans, den frigør glæde og frihed.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top